EgészségTár

Az egészség világnapja - április 7.  2022. 04. 07.
Képesek vagyunk-e újragondolni egy olyan világot, ahol tiszta levegő, víz és élelem áll mindenki rendelkezésére?

A 2022-es Egészségügyi Világnapon egy világjárvány, egy szennyezett bolygó közepette, amely egyre több betegséget, például rákot, asztmát, szívbetegséget jelent, a WHO a globális figyelmet az emberek és a bolygó egészségének megőrzéséhez szükséges sürgős intézkedésekre összpontosítja, és elősegíti a jólétre összpontosító társadalmak létrehozását célzó mozgalmat.

A WHO becslése szerint világszerte évente több mint 13 millió halálesetet okoznak elkerülhető környezeti okok. Ez magában foglalja az éghajlati válságot is, amely az emberiség előtt álló legnagyobb egészségügyi fenyegetés. Az éghajlati válság egyben egészségügyi válság is.

Ha betegszállításra van szüksége
forduljon hozzánk bizalommal

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

Politikai, társadalmi és kereskedelmi döntéseink okozzák az éghajlati és egészségügyi válságot. Az emberek több mint 90%-a egészségtelen levegőt lélegzik be a fosszilis tüzelőanyagok elégetése miatt. A melegedő világban a szúnyogok minden eddiginél messzebbre és gyorsabban terjesztik a betegségeket. A szélsőséges időjárási események, a talajromlás és a vízhiány kiszorítja az embereket és befolyásolja egészségüket. A szennyezés és a műanyagok a legmélyebb óceánjaink, a legmagasabb hegyek alján találhatók, és bejutottak táplálékláncunkba. Azok a rendszerek, amelyek magasan feldolgozott, egészségtelen ételeket és italokat állítanak elő, az elhízás hullámát vezetik, növelve a rákot és a szívbetegségeket, miközben a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás egyharmadát generálják.


egészségügyi világnap


Míg a Covid19-világjárvány megmutatta nekünk a tudomány gyógyító erejét, rávilágított a világunkban tapasztalható egyenlőtlenségekre is. A világjárvány hiányosságokat tárt fel a társadalom minden területén, és hangsúlyozta, hogy sürgősen létre kell hozni a fenntartható jóléti társadalmakat, amelyek elkötelezték magukat a méltányos egészség elérése mellett most és a jövő generációi számára az ökológiai határértékek megsértése nélkül. A gazdaság jelenlegi kialakítása a jövedelem, a vagyon és a hatalom méltánytalan elosztásához vezet, és túl sok ember él szegénységben és instabilitásban. A jóléti gazdaság céljai az emberi jólét, a méltányosság és az ökológiai fenntarthatóság. Ezek a célok hosszú távú beruházásokba, jóléti költségvetésekbe, szociális védelembe, valamint jogi és költségvetési stratégiákba fordulnak. A bolygó és az emberi egészség pusztítási ciklusainak megtöréséhez jogalkotási fellépésre, vállalati reformra és egyénekre van szükség, hogy támogassák és ösztönözzék az egészséges döntések meghozatalára.

egészségügyi világnap

Ismerje meg kedvező árainkat

Betegszállítás rejtett költségek nélkül

Forrás: www.who.int

Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

info@mentosok.hu
euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938
+36 30 996 7947

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.