Hírek a nagyvilágból

Vészhelyzet esetén hívja a 112 segélyhívó számot!  2021. 09. 16.
Ön tudja, mennyi idő alatt érne ki Önhöz a mentő? Megmutatjuk

Elméletileg 15 perc alatt kell kiérkeznie a mentőnek a hívás után. 
Az Esri egy geoinformatikával foglalkozó cég, amely most egy olyan térképet készített, amiből kiderül, hogy hová mennyi idő alatt érnek ki a mentősök.

Betegszállítás Belföldön és Külföldön

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

A használata egyszerű: a megjelenő jelmagyarázatot a jobb felső sarokban lévő x-re kattintva kapcsoljátok ki, a fenti keresőbe meg lehet adni a címet (azt is írjátok be, hogy Budapest), a képernyőn pedig megjelenik, hogy mennyit kell várni a mentőkre. De úgy is lehet, hogy a térképen ránagyítunk az adott területre (például Budapest egy részére), és ha ráklikkelünk egy pontra, megjelenik az eredmény. A színek is segítenek a tájékozódásban: gyakorlatilag minél sötétvörösebb a hely, annál később érnek ki a mentősök (az ellenpólus a zöld - ott a leggyorsabbak). Azért a fővárosban is van nem egy olyan környék, ami 15 perces..

A mentőállomáson álló mentőautónak a segélyhívástól számított másfél-két perc kell az induláshoz, így alig 13 perce marad a sofőrnek, hogy a baj helyszínére érjen. „A kiérkezési időbe beleszámoltunk egy percet a segélyhívásra, egyet, amíg a mentő kihajt az állomásról és a csúcsidőben – hétköznap reggel 8-kor – a megkülönböztető jelzések használatával való haladást, figyelembe véve természetesen a KRESZ-szabályokat” – mondta az Esri Magyarország ügyvezetője.

A térképből kiderül, hogy komplett városok vannak negyedórán túli távolságra, így a 15 ezres Abonyban vagy a 11 ezres Lajosmizsén nagy türelemre van szükség. 898 olyan település van, amelyiken egy lakó sem számíthat 15 percen belül mentőautóra, ezeken összesen 743 ezren laknak.

Forrás: esrihu.hu

Ismerje meg kedvező árainkat

Betegszállítás rejtett költségek nélkül

Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.