Hírek a nagyvilágból

Ózonos fertőtlenítés? De hogyan?  2021. 10. 26.
Miért kell egyáltalán tisztítani a levegőt?

Jelenleg szinte mindenki úgy éli az életét, hogy minden lehetséges módon elkerülje a koronavírus-fertőzést. A COVID idején – főként az intézményekben – egyre szélesebb körben terjed az ózonozás, ami azonban nem veszélytelen, mert maga az ózon mérgező! Az ózonozás egy fertőtlenítő eljárás, amelynek megvannak a szigorú szabályai. Ezt a funkciót azonban sokan összekeverik a légtisztítással.

Mivel a Covid-19 közvetlen érintkezéssel és a levegőt alkotó aeroszol cseppekkel is fertőz, ezért létfontosságú, hogy a beltéri levegő szűrt legyen. Igaz ez más vírusok esetében is. Influenzára, H1N1-re már bizonyított a HEPA szűrős légtisztítók hatékonysága, mert jellemzően ez a technológia alkalmas a legnagyobb légcsereszámra.
A HEPA szűrő kiszűri a kórokozókat és helyettük nem kerül más összetevő a levegőbe, ezért használatuk biztonságos. A legjobb választásnak tehát a HEPA szűrős légtisztító készülékek bizonyulnak, amihez általában társul egy szénszűrő is, hogy meg lehessen kötni a kellemetlen szagokat és az illékony vegyületeket is. 

Ha betegszállításra van szüksége
forduljon hozzánk bizalommal

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

Ózonos fertőtlenítés vagy levegőtisztítás?
Mi a különbség?

A különbséget talán a takarításból vett példával lehet legjobban érzékeltetni. Évente egyszer-kétszer szükség lehet otthon is egy erős és veszélyes vegyszereket alkalmazó nagytakarításra. De például, ha sósavat használunk, annak megvannak a szigorú szabályai, hogy milyen hígításban, milyen kesztyűben, utána milyen mennyiségű öblítéssel és szellőztetéssel érjük el a kívánt eredményt.

Ez tehát egy alkalomszerű, veszélyekkel járó, ezért komoly odafigyelést igénylő művelet, amit csak ritkán alkalmazunk. Ezzel szemben naponta mosogatunk, hiszen edényeink állandó körforgásban vannak egy háztartásban, ahogy használjuk, úgy rögtön tisztítjuk is őket egy veszélytelen eljárással, a mosogatással. Sósavval azonban biztos nem állnánk neki egy tányér elöblítésének.

ózon

Nézzük tehát a különbségeket!

Ózonos fertőtlenítés:
- alkalomszerű
- két ózonozás között nem ad védelmet
- ózonozás alatt ki kell üríteni a területet
- utána ki kell szellőztetni
- ózonszintmérő nélkül nehéz eldönteni, hogy mennyi idő múlva használható a helyiség biztonságosan

Légtisztítás:
- folyamatosan működtethető
- folyamatos védelmet ad
- nyugodtan ott lehet tartózkodni, sőt!
- nem igényel semmilyen óvintézkedést
- a légtisztított helyiség biztonságosan és folyamatosan használhat 

Ismerje meg kedvező árainkat

Betegszállítás rejtett költségek nélkül

Az ózon fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. 

tisztítás

Hogyan zajlik az ózonos fertőtlenítés?

Az ózonos utastér fertőtlenítés során az autó utastere és a klímarendszer is tiszta és szagmentes lesz. Az eljárás során elpusztulnak a baktériumok, vírusok, gombák és olyan apró élősködők, mint például az atkák.
A tisztítás során nem kell megbontani a szellőzőrendszert, az ózongáz behatol a legszűkebb helyekre is és egyenletesen fertőtlenít. Nem hagy foltot, teljesen vegyszermentes és nem rongálja az autó elektromos rendszerét.

Az ózonos utastér fertőtlenítés előnyei:
- erős fertőtlenítő, elpusztítja a mikroorganizmusokat
- vegyszermentes és környezetbarát, 100%BIO
- megszünteti a kellemetlen szagokat
- megszünteti a penészt
- kitisztítja a szellőzőrendszert is
- olyan helyekre is eljut a gáz, ahova a hagyományos eszközöknek esélye sincs
- tökéletes választás allergiás megbetegedéstől szenvedőknek
- a fertőtlenítéshez nincs szükség a klímarendszer vagy műszerfal megbontásához
- gyors és hatékony
- foltmentes, nem hagy nyomot

Kövesse Facebook oldalunkat,
hogy értesüljön a legújabb hírekről

Maradjunk kapcsolatban

Az ózon a penész ellensége

A penész leginkább a nyirkos, párás helyeken alakul ki, legfőbb oka a nem megfelelő szigetelés vagy a szellőztetés hiánya. A penész rendkívül gyorsan terjed, mert a penészgombák spórája szétszóródik és gyorsan megtapad. Amellett, hogy kellemetlen szagú és esztétikailag nem szép látvány, egészségkárosítása is jelentős. Számos irritációt, allergiát és fertőzést is okozhat. Ózonos fertőtlenítéssel a penészgombák is megsemmisülnek, az ózon oxidálja a szagokat okozó molekulákat, úgy mint a beázás utáni szag vagy a cigarettafüst, így a kellemetlen szagok eltűnnek. Penész ellen, abban az esetben eredményes és végleges az eljárás, amennyiben a penészedést kiváltó okot is megszüntetjük.

Forrás: wikipedia.hu; autoklub.hu; egeszsegkalauz.hu

Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

info@mentosok.hu
euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.