Hírek a nagyvilágból

Pandémia idején és azon túl 2021. augusztus 16.
Mikrózással is lehetne fertőtleníteni a betegszállító kocsikat

Az Edinburgh-i Egyetem, a Heriot-Watt Egyetem és a Strathclydei Egyetem mikrohullámú mérnökei, fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberei és polimer tudósai összeálltak egy új mikrohullámú sterilizálási módszer létrehozásában, amely forradalmasíthatja a mentőautók és a kórházak fertőtlenítésének módját.

A távolról történő sterilizálási módszer lehetséges alkalmazása betegszállító autókra, orvosi berendezésekre és egyéb lehetséges klinikai eszközökre.

Jelenleg a sterilizálás manuálisan, hagyományos vegyszereket alkalmazó technikákkal történik. Ez körülbelül 30-40 percet vehet igénybe egyetlen betegszállító kocsi fertőtlenítésére. Ez idő alatt a jármű nem működik, ami egyre nagyobb nyomást gyakorol a sürgősségi szolgálatokra forgalmas időben. Az új technika lehetősége drasztikusan lerövidítheti azt az időt, amely ahhoz szükséges, hogy a mentőket biztonságosan vissza lehessen állítani az útra, hogy életeket menthessenek.

Az elmúlt években számos más technikát javasoltak a felületek fertőtlenítésére és sterilizálására, kezdve a hidrogén -peroxid aeroszoloktól az UV -sugárzáson és az infravörös sugárzáson át. Ezekről a technikákról azonban bebizonyosodott, hogy idővel rontják a felületeket, vagy ártalmasak az emberre, ha közvetlen közelben vannak. Ez eddig korlátozta hosszú távú alkalmazhatóságukat. Ezzel szemben az új módszer elektromágneses hullámok, antennák, érzékelőfények és folyadékréteg segítségével működik a felületek gyors felmelegedése és sterilizálása érdekében. Automatizálása azt jelenti, hogy egy személy könnyen kezelheti a rendszert biztonságos távolságból, ahelyett, hogy közvetlenül a tisztítás során érintené a szennyezett felületeket.

euromed ambulance

Az IEEE Journal of Electromagnetics, RF and Microwaves in Medicine and Biology című folyóiratban megjelent tanulmányban mikrohullámú sugarakat használtak, amelyek antennákból származnak, mint például a mobil okostelefonokban és a hazai Wi-Fi rendszerekben. Az antennák lehetővé teszik a mikrohullámú sugárzás irányítását és olyan helyekre való összpontosítását, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Ha betegszállításra van szüksége
forduljon hozzánk bizalommal

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

Egy cumisüveg adta az ötletet

A skót csapatot dr. Symon Podilchak vezette, professzionális mérnök és a rádiófrekvenciás technológia vezető oktatója az Edinburgh-i Egyetemen, valamint a Heriot-Watt Egyetem tiszteletbeli docense. „Több mint egy éve kaptam az ötletet, amikor újszülött fiamnak cumisüvegeket sterilizáltam mikrohullámú sütővel. Ez volt az, amikor a Covid-19 világjárvány még csak most kezdődött az Egyesült Királyságban 2020 elején. Rájöttem, hogy ha az üvegeket néhány perc alatt sterilizálni lehet, és biztonságosak egy újszülött gyermek számára, akkor lehetséges a technika méretezése a fertőzött felületekre. Jelentős kutatásokra volt azonban szükség a felület és az antenna közötti relatív távolság meghatározásához, miközben biztosítani kellett a biztonságos teljesítményszintet. Arra is rájöttem, hogy jobb lenne a mikrohullámú sugárzást a leginkább érintett területekre célozni és összpontosítani. Ehhez újra felhasználtam egy eredetileg a mobiltelefonok vezeték nélküli töltésére kifejlesztett technikát. ”

Ennek az új technikának az a szépsége, hogy a sterilizált felületek nem romlanak, ami az egyik legfontosabb kihívás volt az UV -fény vagy az aeroszol technikák használatával kapcsolatban

Podilchak ezután kapcsolatba lépett Marc Desmulliez professzorral, a Heriot-Watt Egyetem okleveles mérnökével és fizikusával, aki korábban kifejlesztett egy mikrohullámú, nyitott végű sütőt. Ez az eszköz bebizonyította, hogy lehetővé teszi az élő koronavírus (229E törzs) deaktiválását viszonylag alacsony, 60 ° C hőmérsékleten 30 másodperc alatt. A kutatás ezen utolsó részét Juergen Haas professzor, az Edinburgh -i Orvostudományi Egyetem fertőzőgyógyászati ​​szakértője által vezetett csoporttal együttműködve végezték.

ambulance

Ismerje meg kedvező árainkat

Rejtett költségek nélkül

Marc Desmulliez professzor, a Heriot-Watt Egyetem munkatársa elmondta: „Ennek az új technikának az a szépsége, hogy a sterilizált felületek nem romlanak el, ami az egyik legfontosabb kihívás volt az UV-fény vagy az aeroszol-technika alkalmazásával kapcsolatban. A kapott mikrohullámú készülék hordozható is lehet, ami azt jelenti, hogy a mentőkön és a műtőkön kívül számos más alkalmazásban is alkalmazható. Használható vacsoraasztalok sterilizálására az éttermekben, vagy vonat- vagy repülőgépasztalok és ülések tisztítására, mielőtt új ügyfeleket fogadna. ”

A csapat legnagyobb kihívása annak bemutatása volt, hogy a mikrohullámú sugarak hatékonyan ütik -e a felületeket, és képesek -e felmelegíteni azokat a megfelelő hőmérsékleten. Nico Bruns professzor, a Strathclyde Egyetem polimer szakembere elmondja: „A csoportom tyúktojásfehérjét használt, amelyekről ismert, hogy 60 ° C -on denaturálódnak. Ha megnéztük a fehérre vált oldatot, be tudtuk mutatni, hogy elérte a megfelelő hőmérsékletet a vírus deaktiválásához. Ez rendkívül hasznos lenne a javasolt rendszer üzemeltetője számára. ”

Forrás: healthcare-in-europe.com

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.