Hírek a nagyvilágból

Akár külföldre, akár belföldre utazunk  2021. 09. 13.
Fontos tudnivalók utasbiztosítás megkötéséhez

Elfelejtette megkötni? Hirtelen kell utaznia? Gyorsan kellene egy biztosítás a nyaraláshoz? Az online utasbiztosítás előnye, hogy a fizetés módjától függően akár az indulás napján is megkötheti, így sorban állás és személyes ügyintézés nélkül tarthatja a kezében a biztosítási kötvényét.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót, hogy mindenki fel tudjon készülni a váratlan eseményekre.
Az Euromed Ambulance Kft. áll minden bajba került honfitársunk rendelkezésére, akit külföldi vagy belföldi utazása során baleset ért és hazautazását gyorsan, biztonságban szeretné megoldani.

Betegszállítás Belföldön és Külföldön

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

Nem, az utasbiztosítás kizárólag az utazás megkezdése előtt köthető meg. Az utazás megkezdése után (akár online) megkötött szerződés érvénytelen. Lehetőség van viszont a megkötött utasbiztosítás szükség szerinti meghosszabbítására, akár külföldről is. Ilyen igény esetén a biztosító assistance-központját kell felhívni.

Ez egyrészt a kötvényen szereplő kezdődátumtól, másrészt attól függ, hogy mikor lépjük át Magyarország határát. Az utasbiztosítások túlnyomó többsége csak külföldön vállal kockázatot, de már előfordult, hogy egy-egy biztosító kiegészítette szolgáltatását korlátozott belföldi fedezettel (pl. az elindulás utáni közlekedési balesetre).

Az európai országokon kívül a Földközi-tenger szigetei, valamint az európai államokhoz tartozó Atlanti-óceáni szigetek, de egyes biztosítók szerint Törökország Ázsiai területei is ideértendők. Néhány biztosító az észak-afrikai államok közül a legkedveltebb utazási célpontokat is európai tarifával számolja, természetesen díjszámítónk ezt is figyelembe veszi. Ha nem biztos abban, hogy a választott úti cél Európához tartozik, kérjük, tájékozódjon a biztosítók általános szerződési feltételeiből, vagy keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

A biztosítók többsége a terhesség 25. vagy 28. hetéig, csak sürgős orvosi beavatkozás esetén vállalja az orvosi költségek megtérítését, a biztosítók szerződési feltételeikben pontosan leírják, hogy mit és mit nem fedeznek terhesség esetén, így a biztosítás megkötése előtt érdemes tájékozódnia. Továbbá tanácsoljuk, hogy az utasbiztosítása mellé feltétlenül váltsa ki a Európai Egészségbiztosítási Kártyát is.

A biztosítótársaságok asszisztencia szolgálatát érdemes – és legtöbbször kötelező is - felhívni. A segélyszolgálat nem csupán tanácsokat ad nekünk anyanyelvünkön, hanem a regisztrációt követően a minket ellátó egészségügyi intézmény felé fizetési garanciát is nyújt, így nem kell ott helyben rendeznünk kiadásainkat. Ekkor a számlát nem mi, hanem biztosító partnerünk kapja és ezt a számlát ők is rendezik.

Amennyiben - a segélyszolgálat igénybe vétele nélkül - mi magunk rendezzük a balesetből, betegségből eredő kiadásainkat, úgy a biztosító társaságok a hazaérkezést követően térítik a számláinkat, de csak meghatározott – nem túl magas - összegig. A kár megtérítéséhez a biztosítók az eredeti számlák bemutatásához ragaszkodnak.

Ha állapotunk nem tenné lehetővé a telefonálást úgy kezelőorvosunk, vagy hozzátartozónk feladata a telefonálás. A telefonálás után az ügymenet azonos az előző pontban foglaltakkal.

A kárunkat a hazaérkezést követően mindenképpen jelentsük be biztosító partnerünknél. A kárbejelentésre akkor is szükség van, ha telefonon sikerült mindent még külföldön elintéznünk. A kárbejelentést írásban tegyük meg (levélben vagy faxüzenetben), de előtte érdemes telefonon érdeklődni a kárügyintézésről.

Ismerje meg kedvező árainkat

Betegszállítás rejtett költségek nélkül

- Biztosítási kötvény
- Orvosi igazolások
- Jegyzőkönyv balesetbiztosítási káresemény esetén
- Eredeti számlák
- Eredeti gyógyszervásárlási számlák
- Eredeti rendőrségi jegyzőkönyv
- Haláleset esetén halotti anyakönyvi kivonat 

Külföldi állampolgár abban az esetben köthet utasbiztosítást, amennyiben magyarországi lakcímkártyával és magyar társadalombiztosítással rendelkezik, a biztosításkötésben Magyarországon tartózkodik és nem hazájába, hanem 3. országba utazik.

Nem. Az utasbiztosítás kötésének egyik feltétele, az hogy az ügyfél Magyarországon tartózkodjon.

A törlés kezdeményezésére legkésőbb az utazást megelőző nap éjfélig van lehetőség. A törlési kérelmet szíveskedjen elküldeni részünkre e-mailben a kapcsolat@biztositas.hu e-mail címre.

Forrás: biztositas.hu

Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.