Hírek a nagyvilágból

Mi a különbség  2021. 11. 16.
Betegszállítás és betegmentés: ki, mikor hívhatja?

 Nem mindegy, hogy mentés vagy betegszállítás

A mentés igénybevételéhez való jog hazánk területén állampolgárságra vagy egészségbiztosítási jogviszony fennállására való tekintet nélkül mindenkit megillet. A mentés az azonnali egészségügyi ellátásra szoruló beteg sürgősségi ellátása, illetve szállítása legalább mentőápolói felügyelettel az egészségügyi intézménybe, és az eközben végzett ellátása.

Őrzött betegszállítást kérhet az orvos, ha egyik gyógyintézetből a másikba történik a szállítás, annak érdekében, hogy az érintett szükség esetén azonnali egészségügyi ellátásban részesülhessen, ekkor szintén legalább mentőápolói felügyelet szükséges.

Ha betegszállításra van szüksége
forduljon hozzánk bizalommal

Ügyfélszolgálatunk 0 - 24 óráig elérhető ünnepnapokon is

 Ez is mentés!

Mentésnek tekintjük még az életmentő orvosi eszköz és gyógyszer, valamint átültetésre kerülő szerv sürgős szállítását, sőt, az életmentést végző orvosok helyszínre szállítását is. Mentésnek számít a mozgóőrség is, azaz a balesetek helyszínén, továbbá tömeges balesetek és rendkívüli esetek kárhelyén a helyszín biztosításának, illetve a veszélyhelyzet elhárításának idejére biztosított mentési készenlét is.

Külön térítés ellenében is lehet mentési szolgáltatásokat kérni, így például meghatározott helyen és ideig tartó rendezvény biztosítását olyan helyszínen, amely balesetveszély szempontjából fokozottan kockázatos helyszín - például sport rendezvények, fesztiválok, nagy létszámú események.

koncert

Betegszállítás: milyen esetekben vehető igénybe?

Célja, hogy biztosítsa az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést abban az esetben, ha mentőápolói felügyeletet nem igényel az eset, és az egészségügyi ellátás elérhetősége másként nem biztosítható. A beteg szállításra szorul, bár egészségi állapota nem indokolja a mentés igénybevételét, azonban csak speciális testhelyzetben szállítható, esetleg mozgásában korlátozott, járóképtelen vagy éppen egészségi állapota nem teszi lehetővé tömegközlekedés vagy autó használatát. Fertőzésveszély miatt is betegszállítás kérhető (például művesekezelés, sugárterápiás kezelés vagy kemoterápiás kúraszerű kezelés céljából is). A gyógyintézetből elbocsátott beteg részére akkor kérhető betegszállítás, ha a gyógyintézetet más módon nem tudja elhagyni, és szállításra szorul.

Ismerje meg kedvező árainkat

Betegszállítás rejtett költségek nélkül


Biztonság, szakértelem!

Természetes, hogy amikor orvosi ellátásra szorul valaki, kiszolgáltatottnak érzi magát, egy ilyen helyzetben pedig minden támogatás könnyebbséget jelent. A fizetős betegszállítás segítségével nem kell váratlan szituációkra számítani, kompromisszumokat kötni és kellemetlenségek miatt aggódni. A megbeszéltek szerint rendelkezésre áll a korszerű, jól felszerelt jármű és a képzett sofőr, illetve ápoló, így biztos lehet benne, hogy már utazás közben jó kezekben van. A fizetős betegszállítás egyetlen részlete sem érheti váratlanul, melynek köszönhetően garantáltan nem érezheti azt, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, éppen ellenkezőleg; mindenben Ön dönthet.

mentősök
Magyar Englishpowered by profiweb

Adatkezelési és cookie tájékoztató

Keressen minket bizalommal

Pósa Lajos utca 9

1185 Budapest

info@mentosok.hu
euro.m.ambulance@gmail.com

+36 70 255 7938

Kövessen minket a Facebook-on

Euromed Ambulance

Töltse ki az online adatlapot

Az adatlap kitöltése után felvesszük Önnel a kapcsolatot.